Tuesday, February 1, 2011

Merentas air semaktab

Weeeee~ first tyme dalam hidup merentas desa tyme hujan taw. Memang situation yang sangat basah. Dah la pakai spec, lepas tu nak lari lecak kiri kanan. Baju tak payah cakap la, rse macam boleh perah dalam satu baldi. Haha. Seronok la lari dalam hujan. At least tak de rase haus ke penat ke. Air peluh dengan air hujan pun tak dapat nak beza. Berlari dalam kesejukan. Hahaa. Sayang tak menang. Tu la, lari hujan lebat, sampai maktab baru hujan berhenti. Mana tak lembab macam siput nak lari.

Itu pun lari dengan seluar yang berat rase cam nak tertanggal je. Aiyooo. Memang dahsyat gler. Air hujan mencurah curah mase kteorg tengah lari. Dalam hati semua dah pasrah. Nak buat camne, dah lari, tak kan nak patah balik kott. Buat penat ada la. Balik bilik je kene humban dengan air lumpur. Nasib baek sempat bukak kasut dengan spec. haih.. form 4 form 4, macam budak sekolah rendah je lagaknye. Padahal senior tu. Haha. Contoh yang sangat tak patut diikut lagi diteladani. Hmmmmm..

3 comments:

Alinn said...

hahahha best best. same lah. tak dpt beza eh air peluh dgn air hujan HAHA =P

Syahidah Saleh. said...

haha. smart abes ! lari dlm ujan. aq org last2 kot. haha. btw, enjoy gler bce blog ko !

AIDA said...

neb kene igt tu kenangan terakhir merentas desa kat muar tauu !! hua sob3