Saturday, March 19, 2011

Unpredictable !


Assalamualaikum and hel-lll000000

Well, jap dah menunjukkan pukul 2.30 pg, hari sabtu. So, last night dekat rumah. Last night for everything fun. Hmm, tak ready lagi la nak balik tgb. Still takde perasaan excited or happy nak balik sana. Tak macam kat muar dulu, kalau boleh nak jadi orang 1st sampai maktab. Punye la excited. Haha. Rinduu gler saat tu.

Ni pun nak balik banyak lagi benda tak buat. Essay sejarah, script drama, basuh kasut, kemas beg, iron baju. Haihhh =.= macam macam lah yang aku tak buat lagi. ni pasal script drama, habis la aku kena marah ngan teacher. Arghhhhh ! ni pun da 2 malam stay up. Siapkan homework dengan bertungkus-lumus. Agak agak kalau skru tangan ni longgar, dah tercabut kott. Almaklumlah, assignment sume kena buat by handwriting. Walaupun dunia makin maju, tapi still kena buat folio by hand. Pelikk kan ? that’s why tak bersemangat lansung nak buat homework. Haha

Petang tadi gayut dengan intan. Lame taw. Dalam sejam setengah la jugak. Haha. Nasib baek pakai landline. Kalau tidak, confirm berhabis banyak semata mata nak gayut dengan dia. Hmm, jealous lah dengan dorang sume. Hidup kat muar bahagia je kan ? ada problem pun siap boleh gelak gelak lagi. ouhh, rindu sangat nak balik muar. Nak belajar dekat blok akademik yang mengancam tuhh. Nak jalan macam siput sedut baru pas makan pegi prep. Nak kena marah dengan kak nuri and ldp sebab clear lambat. Nak dengar miss elly dengan puan zaiton lontarkan vocal sekuat mungkin. Nak maen bola tampar walaupun selalu service tak kena target. Nak pegi ds awal bila menu makan malam ikan keli. Nak semakkan café tyme rehat. Nak dengar budak laki usik plus mintak belanje. Nak sume tu! Haihhhh. Rindu gler kan ?

Kalau cakap pasal mrsm muar, mesti rasa best sebab hati kita dah lama bersarang kat situ. But when it comes to mrsm tgb, rasa macam takde feeling pulak. Heartless! Camne ney ? macam mana la nak hidup 2 tahun kat sana neb? Realiti lah syggg, sekarang ni MRSM TGB bukan mrsm muar lagi. tu sume kenangan…

Bila dengar lagu favourite girl teringat kat intan. Dengar lagu racketeer teringat pulak kat jia. Tu belum lagi segala macam lagu yang kteorg selalu memekak dalam kelas and bilik. Tak boleh lupa lah sume tu. Tengok gambar tyme MIGTY tahun lepas pun dah sedih. Apatah lagi KIKS tahun nie. Even busan, tapi aku appreciate sgt2..

Korang, sumpa cakap hati ni ada lagi kat muar. Tapi aku tengah try letak separuh dekat tgb supaya aku dapat survive 2 tahun kat sana. Goal aku 1 je sekarang ni, dapat straight a+ untuk spm. Yang laen laen, aku tolak tepi dulu. Ingat taw, anything happens sekalipun, jangan lupakan aku. Aku sayang korang gler2. And aku akan terus merindui koranggg.

*tetbe teringat dekat last riadah petang in mrsm muar. Lagi aku sedihhh L

2 comments:

ini aku said...

nice story tapi zaman belajar yg paling best

NabilahAsyiqinAshari said...

yessss :) mmg best. tapi best sebab kawan kawan lah