Saturday, February 19, 2011

Benda baru memang sangat susah -.- "

Assalamualaikum readers,

Got back from TGB. Minggu ni dapat cuti coz makatb tuan rumah rugby jemputan. Seriously, hati masih takde kat tgb. i've left it in muar. boleh cakap tiap tiap hari nangis nak balik muar. i'm missing muar badly. okay la, 1st impression ingatkan dah cukup kekuatan untuk tinggal kat maktab baru. but hari kedua je dah macam ape. air mata pun da mengalir ingat maktab lama. idk but asal laen sangat kat sini ? asyik tension je. kalau kat muar, tension tension pun, kawan ramai. dekta tgb, still takde kawan lagi. semua masih lepak ngan ex mrsm masing masing. dah la aku ni jenis yang sangat susah berkawan. i still remember the 1st night dekat muar 3 years back. intan tegur and then macam mana kteorg jadi bff.

sepanjang 2 minggu ni, tiap tiap hari contact budak budak muar. lepas rinddu semua. seriously, tgb tu indah khabar dari rupa. aku rindu setiap saat aku dekat muar. aku jealous tengok budak mrsm muar have fun. aku iri hati tengok dorang gelak. aku rasa macam nak pindah sekarang gak. tapi, aku tau aku tak boleh berundur. ni lah maktab yang aku akan amek spm. maktab yang aku akan tinggal for 2 years.

aku tau, iman aku goyah. dulu boleh la cakap tak kisah nak pindah tapi sekarang aku tension kat maktab baru. dengan takde geng, takde kawan yang aku boleh share semuanya. takkan aku nak kacau ex muar yang laen ? dorang dah ada kawan pun. aku sorang sorang kat tgb. takde sape boleh tolong aku. aku tak happy dekat sanaa. help me... aku perlukan kekuatan untuk hadapi hari hari aku dekat tgb. i need someone dekat sana yang aku boleh jadikan shoulder to cry on. kalau dekat muar aku ada semua orang.

Ya Allah, adakah keputusan aku untuk tinggalkan muar keputusan yang tepat ?

6 comments:

nur aneesa said...

Nebby, sabar yea!
lame2 okay lah kutt..
jangan risau pasal ex muar,
tapi sentiasa berada disisi kw :)

Seorang Manusia said...

rasa macam menakutkan pulak tgb ni. haihhh. what's done can't be undone. syiqin kena accept jugakk. it takes time. mula mula warm up dulu. insyaAllah, lama lama okay. everything happen for a reason :)

amal said...

saba la neb . mule2 mmg cm 2 . t da lame2 kw mesti rmai kwn . kw bole lakukan neb . aq pwn ambil mse yg lame ntok suaikn diri kt sklh bru . mmg ssh ntok lupekan memories ngn dyeowng kn . be strong <3

amal said...

saba la neb . mule2 mmg cm 2 . t da lame2 kw mesti rmai kwn . kw bole lakukan neb . aq pwn ambil mse yg lame ntok suaikn diri kt sklh bru . mmg ssh ntok lupekan memories ngn dyeowng kn . be strong <3

farah najihah said...

neb, sob2 la bce post kw ni. hm:(
aq rindu ke sgt2! saba la ye dok kat sne tu. lw na dpt kwn yg 100% sme cm kt muar, mang la susa. at least kw ad kwn kat sne tu:)
jgn pk sgt psl dak2 muar. t kw asyk rindu kng nanges lak. hehe. tace aw kat sne. aq syg kw! hope kw sukses salu:)

*allah dh tentukn yg terbaik wat kw. n maybe tgb tu mang tmpt kw ntok berjaye:)

chickencomot said...

neb jgn cmnie dear..kw kuat aq tau..kw bole buat..jgn sdih tau..aq still bwak phone,,n ktrg dlm tmpoh percbaan bwak phone,,tpi ktrg kne anta phone tu stiap ahad kol 6 n bleh gne hri jumaat lpas 5.30..kw ingat tau..anything jus kol me..sorry the weeks b4 ktrg sgt busy dgn umah skan n pknik n others..jgn sdih ea..kw bleh..chaiyok2 neb..nie yg kw impikn dlu..ykin kw bleh buat,,